Öğretmenlere yeni görevlendirme geliyor! Hem de kendi okullarının dışında farklı bir okulda...

Öğretmenlere yeni görevlendirme geliyor! Hem de kendi okullarının dışında farklı bir okulda...

Öğretmenler için yeni bir uygulama geliyor. Yeni eğitim öğretim yılında görev yaptığı okul dışında başka okula görevlendirilebilecekler. İşte detaylar...

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kalmışken, öğretmenlerin ders yükü ve görevlendirme süreçleri hakkındaki belirsiz olan durumlar da netlik kazandı. Bu aşamada eğitimde verimliliği artırmak ve eksik kalan ders saatlerini tamamlamak adına, bazı öğretmenlerin kendi okullarının dışındaki okullarda da ders vermek üzere görevlendirilmesi ihtimali üzerine konuşuluyor. Peki, bu süreçte görevlendirmeler nasıl yapılacak? İşte merak edilenler...

Öğretmenlerin ders programları netleşiyor!

2024-2025 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala hazırlıklar devam ediyor. Bu dönem 2 Eylül Pazartesi günü, uyum haftası ve seminer çalışmaları ile birlikte başlamış olacak. Bu süreçte, öğretmenlerin ders programlarının da belirlenmesi bekleniyor.

Özellikle branş öğretmenleri için kritik olan bu süreçte, okul yönetimleri tarafından öğretmenlerin hangi derslere gireceği belirlenecek. Belirlenen ders programlarına göre, öğretmenlerin en az 15 saat derse girmeleri zorunlu tutuluyor. Ancak öğretmenlerin kendi alanlarında olmak kaydıyla 21 saate kadar derse girme durumları olabilir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından görevlendirme yapılacak

Bakanlığın belirlemiş olduğu 21 saatlik ders yükünü tamamlayamayan öğretmenler, okul yönetimleri tarafından ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek. Bu noktada, eksik kalan ders saatlerini tamamlamak üzere öğretmenlerin başka okullarda görevlendirilmesi söz konusu olacak.

Öğretmenlerin görevlendirme süreci, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda yapılacak. Eğer öğretmenlerin bulunduğu ilçede, kendi alanlarında ders verebilecekleri açık ders saatleri bulunuyorsa, bu öğretmenler eksik kalan saatlerini tamamlamak üzere diğer okullarda görev alacak.

Öğretmenlerin rızası dışında işlem yapılmayacak!

Görevlendirmeler hakkında önemli olan bir diğer nokta ise, öğretmenlerin kendi alanlarında ders veremeyecekleri durumlarda, rızaları olmadan farklı bir ders alanında görevlendirilmeleri mümkün olmayacak. Öğretmenler ancak kendi istekleri doğrultusunda, alanları dışında kalan derslere girmiş olacaklar. Bu durum, öğretmenlerin görev bilincini ve motivasyonunu koruma açısından kritik bir önem ifade ediyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.