2024 Öğretmen ataması için karar verildi! Yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat!

2024 Öğretmen ataması için karar verildi! Yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat!

2024 öğretmen ataması MEB’in aldığı kararla 20 Mayıs tarihinde başlayacak. Ön başvuruların alınacağı 20 Mayıs tarihi öncesinde akıllardaki en önemli soru atamaların neye göre yapılacağı oldu. Konu ile ilgili açıklama gecikmedi. Bakan Tekin öğretmen ataması ile ilgili bakın neler söyledi?

Bakan Tekin kamuoyu duyurusunda atama bekleyen yüzlerce adayı ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. 2023 KPSS puanı ile yapılacak atamalarda mülakat önemine de dikkat çekti. Sınavdan alınan puanın atamalarda geçerliliği yüzde 50 oldu. Geriye kalan yüzde 50’lik alım kararında mülakatlar etkili olacak.

Eğitim camiasında tepki ile karşılanan mülakat kararı önümüzdeki yıl itibariyle kalkar mı? Konu hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Bakan Tekin ifadelerine bakılırsa bu yıl öğretmen alımı sırasında mülakat puanı, KPSS puanı kadar etkili olacak.

20 Mayıs’ta başlayacak atama başvuruları sonrasında 1 Temmuz itibariyle mülakat dönemine geçilecek. Bakan Tekin’in mülakat ve KPSS puanı ile ilgili basınla paylaştığı işte o mesaj…

Bakan Tekin: “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte 20 bin öğretmenin atanması konusunda uzlaştık. 5 branşta atama yapılacak. Yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.