Tercih döneminde eş durumu sorunları gündemde: Öğretmenler mağdur!

Tercih döneminde eş durumu sorunları gündemde: Öğretmenler mağdur!

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuru dönemi sona erdi ve tercihler başladı.

Ancak, eş durumu mazeretiyle ilgili yaşanan kısıtlamalar, birçok öğretmeni zor durumda bırakıyor. Özellikle, eşi rotasyona tabi olan öğretmenler, 100 kilometre uzaklıktaki ilçeleri tercih edebilme hakkına sahip olurken, merkez ilçelerdeki boş pozisyonları seçme imkânı bulamıyor.

Mazeret nedeniyle yer değişikliği yapmak isteyen öğretmenler, eş durumundan açılan yerlerin yetersiz olduğunu ve bu yüzden kendi meslektaşlarıyla aynı ilçede görev yapamama sorununu yaşıyor. Bir öğretmen, “400 küsür puanım var ama 2 kilometre uzaktaki merkez ilçeyi bile seçemedim. Eş durumundan açılan yerler sıfır!” diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getiriyor.

Bu sorunların kökeninde, il içi ikamet adresinin kaldırılması yatıyor. Eski düzenlemelerde, öğretmenler kendi ikametlerine yakın yerlerde görev alabilme şansı bulabiliyordu. Ancak, yeni düzenleme ile bu avantaj ortadan kalktı ve birçok öğretmen, eşleriyle aynı ilçede görev yapma fırsatını kaybetti.

Öğretmenler, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini ve eş durumu mazereti kapsamında yapılan değişikliklerin daha adil hale getirilmesini talep ediyor. Eğitim camiası, kanunun yeniden düzenlenmesini ve tüm öğretmenlerin eş durumu mazeretiyle yer değişikliği hakkından adil bir şekilde faydalanabilmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.