LGS tercih süreci nasıl olacak?

LGS tercih süreci nasıl olacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınavın sonuçları, 28 Haziran Cuma günü açıklandı. Öğrenciler bu sonuçlara göre tercih işlemlerini nasıl gerçekleştirecek? İşte tüm detaylar.

LGS Tercih Süreci

LGS sınavına giren ve girmeyen tüm öğrenciler, liselere geçiş sistemi çerçevesinde tercih yapma hakkına sahiptir. Sınava giren öğrenciler, merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullara ve yerel yerleştirme sistemiyle öğrenci alan okullara başvurabilirler. Sınava girmeyen öğrenciler ise sadece yerel yerleştirme tercihlerini yapabileceklerdir.

Yerel Yerleştirme Tercihleri

Yerel yerleştirme tercihlerinde öğrenciler, ilk üç tercihlerini kendi kayıt alanlarından seçmek koşuluyla en fazla beş okul tercih edebilirler. Aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla üç okul seçilebilir.

  • Öğrenci kayıt alanlarından en fazla beş okul tercih edebilir.
  • Aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilir.

Merkezi Yerleştirme Tercihleri

Yerel yerleştirme tercihlerini yapıp kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar ekranından ise en fazla beş tercih yapabilirler. Toplamda en fazla 20 tercih yapılabilir.

  • Merkezi sınavla öğrenci alan okullar için en fazla 10 tercih yapılabilir.
  • Pansiyonlu okullar için en fazla beş tercih yapılabilir.

Başvuru Süreci

Öğrenciler, tercih başvurularını e-okul sistemi üzerinden yapacaklardır. Başvurular okul yönetimleri tarafından onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Öğrencilerin tercihlerini dikkatli bir şekilde yapmaları ve başvurularını belirtilen tarihler arasında tamamlamaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.