YÖKDİL/2 İçin Geri Sayım Başladı: Sınav Detayları ve Başvuru Bilgileri

YÖKDİL/2 İçin Geri Sayım Başladı: Sınav Detayları ve Başvuru Bilgileri

YÖKDİL/2 sınavına girecek yüksek lisans ve doktora adayları, sınav tarihlerini ve yerlerini öğrenmek için merakla bekliyor. ÖSYM'nin 2024 sınav takvimine göre, YÖKDİL/2 sınavı ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

YÖKDİL/2 Sınav Tarihi Ne Zaman?

2024 yılında YÖKDİL'in ikinci sınavı, 11 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. YÖKDİL/1 sınavı Şubat ayında yapılmıştı ve ikinci sınavın tarihi de netleşti. Bu önemli sınava hazırlanan adaylar, sınav tarihine kısa bir süre kala sınav giriş belgelerini almayı bekliyor.

Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Açıklanacak?

YÖKDİL/2 sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi. Ancak, önceki yıllardaki uygulamalara bakıldığında, sınavdan bir hafta önce sınav giriş belgelerinin yayınlanması bekleniyor. Adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden bu belgelere ulaşabilecekler.

YÖKDİL Sınav Süresi

YÖKDİL sınavı, 11 Ağustos'ta saat 10.15'te başlayacak ve 13.15'te sona erecek. Sınava katılacak adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınav, Lefkoşa, Bişkek ve Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenecek ve toplamda 89 sınav merkezinde yapılacak.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un açıklamalarına göre, sınavda 104 bin 485 aday yer alacak ve 15 bin 254 kişi görev alacak. Sınav, 341 bina ve 4 bin 23 salonda gerçekleştirilecek. Adaylara, İngilizce'de fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında; Arapça'da ise sadece sosyal bilimler alanında 80 soru sorulacak ve bu sorular için 180 dakika süre verilecek. Engelli adaylara ise 30 dakika ek süre tanınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.