2024 DGS sınav giriş belgesi sorgulama: Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

2024 DGS sınav giriş belgesi sorgulama: Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 10-20 Mayıs tarihleri arasında tamamlanan kayıt işlemlerinin ardından, sınav 30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. ÖSYM, sınava girecek adaylar için sınav giriş belgelerini erişime açtı. Bu belgeler, ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre kullanılarak temin edilebilir.

Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Alınır?

Adaylar, ÖSYM AİS sistemine giriş yaparak sınav giriş belgelerine ulaşabilirler. T.C. kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yaptıktan sonra, sınav giriş belgesine erişilebilir ve bu belge yazdırılarak sınav günü yanlarında bulundurulmalıdır.

135 dakika sürecek olan DGS sınavı iki oturum halinde gerçekleşecek. Bu oturumlar, adayların hem sayısal hem de sözel yeteneklerini ölçmeye yönelik olarak düzenlenecek.

Sınav Sonuçları

DGS sınav sonuçları 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, yine ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden adayların erişimine sunulacak. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.