Öğretmenlerin aile birliği/il emri hakkında önemli açıklama

Öğretmenlerin aile birliği/il emri hakkında önemli açıklama

Öğretmenlerin aile birliği/il emri hakkında önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanlığında norm sorunu dolayısıyla yer değişikliği neredeyse imkansız hale geldi. Bununla birlikte yuvalarına kavuşmak için il ve ilçe emrine ihtiyaç duyan öğretmenlerimizin talepleri de karşılanamıyor.

Konu hakkında Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu sosyal medya üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

''Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları açıklandı. Ciddi sayıda öğretmenimizin aile birliği sağlanamadı. Halbuki aile birliğinin korunması ilkesi, sosyal devlet anlayışının gereğidir. Bu konuya istinaden 19.07.2024 tarih ve 222 sayılı yazımızda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aile birliğinin sağlanması için il/ilçe emri hakkının verilmesini talep etmiştik. Maalesef bakanlıktan konuyla alakalı herhangi bir adım atılmadı. Sn. Yusuf Tekin sorunu görmezden gelerek, mağduriyetlerin üzerini kapatamazsınız. Sorunlar bu şekilde çözülemez. Öğretmenlerin aile bütünlüğü mağduriyetlerini il/ilçe emri vererek çözmenizi bekliyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.